Stilul de viață din anul 2022 nu ne împiedică să celebrăm Crăciunul ca acum 50 sau chiar 100 de ani. Sarmalele sunt un fel tradițional de mâncare care, de obicei, nu lipsește de pe mesele românilor. Dar nu mai e nevoie să stați ore întregi în bucătărie pentru a le găti. Acum, acest preparat poate ajunge în casele voastre la distanță de un telefon și o plată cu cardul.
Sunt multe restaurante care livrează mâncare de Crăciun. De obicei, comenzile sunt făcute cu câteva zile înainte.
Și restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu are la vânzare sărmăluțe cu mămăliguță.
O porție are un preț decent de 24 de lei, așa că vă puteți satisface pofta de Crăciun fără să vă obosiți prea mult și fără să dați faliment, deși sunt gătite după rețeta unui chef de renume.
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră, devenit celebru la un show culinar. De aceea, multe persoane merg la sigur dacă aleg să prepare sarmele după rețeta lui Scărlătescu.
Veți descoperi care este trucul bucătarului de la Chefi la cuțite, dar și pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a vă bucura de un preparat delicios.
Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.
Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite recunoaște că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar, citat de rețetepractice.ro.
Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.